Întrebări frecvente pentru site

Aceste întrebări frecvente reflectă preocupările și curiozitățile voastre, iar furnizarea unor răspunsuri clare și cuprinzătoare contribuie la îmbunătățirea experienței pe Heyo Club.

Generale

Cum pot crea un cont Heyo?

Suntem încântați că vrei să fii parte din comunitatea noastră! Accesează pagina „Registrer” pentru a te înscrie. După ce ai introdus un nume de utilizator parola, datele ce trebuie să le completezi și să accepți Termenii și Condițiile, vei primi un email de validare cu un link pe care trebuie să îl accesezi.

Verifică întotdeauna și fișierul spam dacă nu regăsești emailul de validare în Inbox.

După ce ai accesat link-ul și ai creat contul Heyo, completează chestionarul pus la dispoziție cu informații sincere, astfel încât să poți fi selectat/ă în cât mai multe campanii care se potrivesc profilului tău!

Alătură-te comunității Heyo Club pe Facebook, Instagram și LinkedIn pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Trebuie să plătesc ca să mă alătur comunității Heyo?

Nu. Platforma noastră le oferă utilizatorilor Heyo (atât clienților, cât și membrilor) gratuit înscrierea în platformă, crearea Contului Heyo și solicitările membrilor de a participarea la Campanii.

Ce înseamnă să fii tester/promoter/mystery shopper?

Ca tester, vei testa gratuit produse și servicii, vei oferi feedback și le vei promova în mediul online catre reteaua ta de prieteni si urmaritori. Ca promoter, vei promova în locații (magazine, restaurante, evenimente etc, în funcție de specificațiile din fiecare campanie) beneficiile produselor sau serviciilor către consumatorii finali.
Ca mystery shopper, vei evalua produse și servicii pentru a le testa calitatea și pentru a le ajuta să se îmbunătățească.

Cum pot participa la o campanie?

Te poți înscrie direct în campaniile postate în platformă sau vei fi invitat în mod direct (vei primi invitația pe email). În campanie vor fi selectați doar membri ai căror profil este potrivit brandului aflat în campanie.

Care sunt criteriile de selecție într-o campanie?

Heyo Club va selecta membrii al căror profil este potrivit pentru o anumită campanie și transmite invitații de participare sau confirmări de participare către conturile membrilor selectați!

Ne rezervăm dreptul de a accepta sau refuza solicitarea membrului de participare la o campanie. Vom transmite răspunsul prin intermediul platformei, prin accesarea butonului de „Accept solicitarea”, ce va fi vizibil în contul tău.

Ce trebuie să fac într-o campanie?

Dacă dorești să participi la o campanie, trebuie să fii de acord să accepți termenii și condițiile și celelalte prevederi ale regulamentului campaniei respective, impuse de campanie.

  • Dacă ai calitatea de Mystery Shopper sau Promoter, va trebui să completezi și să încarci în contul tău documentele solicitate pentru contractare.
  • Pasul următor este să îndeplinești atribuțiile menționate în brieful și regulamentul campaniei.
  • Ultimul pas este completarea raportului de activitate.
Ce fac dacă nu primesc produsul de testare

Contactează-ne cu încredere pe adresa heyo@heyoclub.ro sau scrie-ne în aplicație cu privire la orice nelămurire sau situație neplăcută pe care o întâmpini. Ne asigurăm că rezolvăm situația cât mai rapid.

Ce fac dacă nu îmi place produsul / serviciul aflat în campanie?

Heyo Club își propune să lucreze cu companii cu notoritate, cu abordare etică și produse și servicii de calitate. Părerile cu privire la calitatea acestora sunt cu siguranță subiective. Apreciem întotdeauna un feedback deschis și constructiv atunci când produsele / serviciile nu se ridică la așteptările voastre.

Pot păstra produsele trimise pentru testare?

Da, dacă campania în cauză nu prevede altceva. Pentru a păstra / consuma în mod gratuit produsele la finalul perioadei de testare, trebuie să îndeplinești criteriile de participare menționate în Brieful și Regulamentul Campaniei la care participi.

Administrative

Nu îmi pot accesa contul. Cum îmi pot accesa din nou contul Heyo?

Nu îți face griji! Pentru a-ți recupera contul Heyo, accesează butonul „Ți-ai uitat parola?” și introduce adresa ta de email pentru a primi un link de resetare a parolei.

Cum resetez parola contului Heyo?

Este simplu și ușor! De pe contul tău, intră la secțiunea de „ Modifică Profil” , iar la câmpul de „Modifică parola” introduce parola nouă, urmând să o repeți pentru validare.

Cum pot edita chestionarul?

Din contul tău, accesează „Vezi Chestionar”, iar în josul paginii ai butonul de „Editează Chestionar” . Nu uita să introduci toate datele și să fii cât mai sincer; ne dorim să îți facem un profil bine definit și să te invităm la cele mai cool campanii!

De ce nu primesc adresa de email pentru validare?

Bună! Ar trebui să primești email pentru activarea contului, posibil să fi intrat în spam sau junk! Poți verifica și acolo Mulțumim pentru răbdare! De asemenea verifica daca ai introdus un email valid la inregistrare.

De ce trebuie introduse date precum CNP sau Cont bancar?

Bună! Aceste date sunt solicitate în vederea efectuării plăților în campaniile specifice. Completarea chestionarului se poate face sărind peste completarea CNP-ului sau IBAN-ului, dar în momentul în care veți aplica pentru o campanie ce include remunerație trebuie să completați și aceste date.

De ce nu pot bifa „Termenii și condițiile”?

Pentru a bifa termenii și condițiile, trebuie să parcurgi documentul până la final pentru a putea bifa că ești de acord.

De ce îmi dă eroare la parolă?

Echipa Heyo își dorește să țină comunitatea cât mai în siguranță, de aceea parola contului pe care îl creezi trebuie să fie mai complicată. Îți sugerăm să schimbi parola inițială pentru a-ți finaliza contul cu succes! Mulțumim pentru răbdare!

Cum îmi pot anula contul dacă nu mai doresc să fiu parte din comunitatea Heyo?

Ne pare rău că ne părăsești! Dacă nu îți mai dorești să faci parte din lumea Heyo, accesează secțiunea „Modifică profil” și apasă butonul “Șterge contul”. Te rugăm să ții cont de faptul că odată cu părăsirea comunității Heyo, vor fi șterse contribuțiile tale la campanii și vei pierde punctele Heyo acumulate în cont nefolosite.

Ce sunt punctele Heyo?

La finalizarea fiecărei campanii, vei primi un anumit scor pentru activitatea desfășurată, în puncte Heyo., în funcție de calitatea performanței. Scorul va fi între 0 (nerealizarea sarcinilor atribuite) și 5 puncte ( prestație excelentă, care depășește așteptările).

Cum pot câștiga puncte Heyo?

În funcție de calitatea performanței in fiecare Campanie, utilizatorii pot primi între 0 și 5 puncte pentru Activitatea desfășurată în fiecare Campanie. Punctele se acordă de către reprezentanții Societății, pe o scara de la 0 la 5, unde 5 înseamnă prestație excelentă, 3 înseamnă prestație medie, iar 1 prestație sub așteptări (foto / video neîngrijite, greșeli gramaticale, exprimări nepotrivite etc). Un punctaj cuprins între 1 și 3 puncte per Campanie poate conduce la neselectarea Membrului în alte Campanii. Punctele se însumează din toate Campaniile și pot crește șansele de selectare în alte campanii.

Înrolarea a noi Membri care vin din recomandări transmise de Membri existenți către prieteni va crește cu 5 puncte atât punctajul Membrului care a trimis recomandarea, cât și noului Membru.

Cât timp sunt valabile punctele Heyo?

Punctele Heyo sunt păstrate în contul tău personal cât timp ești parte din comunitatea Heyo. Dacă vrei vreodată să îți anulezi contul de Heyo, punctele tale vor dispărea din momentul în care ștergi contul.

Cum pot invita un prieten pe Heyo Club?

Adună cât mai multe puncte Heyo, invitându-ți prietenii să intre în comunitatea noastră! Tot ce trebuie să faci este să intri din „Contul meu” la secțiunea de „Dashboard”. Acolo va trebui să accesezi butonul „Recomandă unui prieten”, unde vei introduce adresa persoanei căreia vrei să îi trimiți invitația. La final, apeși pe butonul de „Trimite invitație” și este totul gata!

Poți trimite mai multe invitații pentru a crește în numărul de puncte!